איך ניגשים לכתיבת צוואה?

כתיבת צוואה הינה חיונית מבחינה משפטית ואישית ועשויה למנוע מחלוקות ועימותים גדולים בתוך המשפחה. למרות זאת, לא כולם ממהרים לעסוק בה במהלך חייהם מחששות ודעות קדומות. לצוואה היבטים משפטיים רבים כגון מוטבים, עדים, מצבת נכסים, מיסוי, מצב רפואי ועוד. אפשר לערוך אותה באופן עצמאי, אבל רבים מעדיפים לפנות לעו"ד ולשכור את שירותיו המשפטיים ואת הידע הדרוש לעריכת צוואה טובה וחזקה. מה צריך לקחת בחשבון לפני שפונים לעו"ד? ומתי צוואה נכנסת לתוקף?

חשוב לזכור: אי כתיבת צוואה מפנה את היורשים אל לשון החוק היבש. צוואה שלא נוסחה כראוי או שלא עומדת בתנאי החוק עלולה לגרום נזק כלכלי כבד, זאת מבלי להזכיר את הקרעים שלעתים אינם ניתנים לאיחוי בתוך המשפחה והקרובים.

ישנן שתי דרכים לחלק רכושו של הנפטר: באם אין צוואה, פועלים על פי הוראות הדין, ואז יש להוציא "צו ירושה" אצל רשם הירושה. זהו הליך שמתאפשר באופן מקוון וכרוך בתשלום אגרות, מילוי מספר טפסים והצגת תעודת פטירה. באם יש צוואה, יש לפעול ולהוציא "צו קיום צוואה" אצל רשם הירושה.

לפני הפגישה עם עורך הדין רצוי לשאול שאלות כמו: מה ארצה להשאיר אחריי, איזה מסר אשאיר לבני משפחתי, האם ארצה לבקש סליחה ממישהו? מהו האיזון הנכון בין מתנות שניתנו בחיים ובין נכסים שיעברו בירושה? מהי חלוקה הוגנת של הנכסים? מה קורה אם היורש לא יהיה בחיים? ועוד.

ברגע שמוגשת התנגדות לקיום הצו (ירושה או קיום צוואה), רשם הירושה בוחן את מהותה ועל-פי רוב יעביר את התיק לבית המשפט לדיון בהתנגדות והכרעה לגבי אותו הצו. הליך זה עלול להמשך מספר שנים שבמהלכן כל הליך קבלת הצו מוקפא. במקרים בהם יש צורך לטפל בנכסי עיזבון המנוח אשר טרם ידוע מי יורשיו, בית המשפט ימנה מנהל עיזבון שיטפל בכל ענייני העיזבון.

עלי שלכת יכולה לסייע במציאת עורך דין מתאים, במידת הצורך. כך תוכלו להיות סמוכים ובטוחים שלאחר מותכם הדברים יתנהלו כפי שרציתם, בהתאם לתפיסת עולמכם ורצונכם. למידע נוסף >>

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
הורידו את הקובץ ושתפו את העצות

מלאו פרטים ונחזור אליכם עם מידע על איך ניגשים לכתיבת צוואה?

או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל