בצק עלים
מתכונים מבית עלי שלכת

יש האומרים שמנהג אכילת ארבעס כשנולד בן, נובע מהסימליות הדומה לאכילת הארבעס באירועי אבלות. לפי תפיסה זו, הארבעס העגול במקורו הוא מאכל המיוחס לאבל על סיום מעגל חיים. הילוד בלידתו יצא ממעגל חיים אחד, סיים אותו, ולכן מתאבל על סיום אותם החיים שהיו לו ברחם אמו.

מתכון קלאסי לארבעס:

המצרכים:

  • גרגרי חומוס יבש
  • מים לבישול
  • סודה לשתייה
  • מלח ופלפל שחור בשפע

אופן ההכנה:

נכון להשרות את גרגרי החומוס במקרר לפחות ללילה אחד. לאחר מכן יש לבשל את החומוס במים (בלי המלח עדיין), עם מעט סודה לשתיה, עד להיותו רך, אך לא רך מדי. במהלך הבישול נכון להסיר את הקצף המצטבר מעל המים. 

כשהגרגירים רכים, אך לא רכים מדי, מסננים את המים, ומוסיפים על הגרגירים מלח, ופלפל שחור ושמן זית. אוהבי הטעם מוסיפים גם כמון, צ'ילי גרוס גס או פפריקה חריפה, ומיץ לימון.

הידעת ?
אותו הארבעס, נקרא בערבית לבלבי, וזהו גם שמו של מרק חומוס באלג'יר ובתוניס. הכינוי הנוסף נהיט, מקורו כנראה ברוסית.

עקבו אחרינו למתכונים נוספים בשבועות הבאים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
נגישות
למעלהעלה