לא רק בברקפסט: בגלל צורתו העגולה, המסמלת את מעגל החיים הנצחי, הבייגל האמריקאי מככב בבריתות, באזכרות ובלוויות. נהוג להגיש אותו עם ביצים קשות, גבינת שמנת, ואיך לא – סלמון מעושן.
והרי לכם מתכון לבייגל אמריקאי זריז וקליל שאפילו לא דורש התפחה:
כמות: 8
זמן הכנה: כחצי שעה
2.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1.5 כוס מים פושרים
4.5 כוסות קמח
2 כפיות מלח
חצי כוס שמן
2 כפות סודה לשתייה
ליטר מים מורתחים
תנור על חום 200 מעלות.
לאחר מכן נוסיף את הקמח, המלח, השמן ועוד כוס מים פושרים.
נערבב שוב, עד לקבלת בצק.
ניתן מנוחה של 10 דקות
נחלק את הבצק ל-8 כדורים, מכל כדור ניצור נחש, מהנחש ניצור את צורת הבייגל.
נרתיח בסיר כליטר מים עם 2 כפות סודה לשתייה.
כשהמים רותחים, נכניס את הבייגל פנימה ל-30 שניות ונוציא לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
נמרח ביצה ומה שאוהבים – מלח גס, שומשום, פרג טחון וכדומה.
נכניס לתנור שחיממנו מראש על 200 מעלות, למשך 20-30 דקות (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור), עד שהבייגלים משחימים.
בתיאבון
הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל