ביצים נחשבות לחומר גלם שמרכיב כמעט כל מנה אפשרית, אבל הן טעימות ומזינות גם כחטיף לאירוח לפני המנה העיקרית. "ביצי השטן" הוגשו בהלוויות ומפגשי רעים כבר במאה ה-17, ושמן ניתן להן בשל טעמו החריף של החרדל שמילא אותן. כיום, אפשר לבחור למלא את הביצים בכל טעם שרוצים – והמרקם והטקסטורה שלהן נשאר מרשים וטעים.
10 ביצים
מיונז
חרדל דיז'ון
חומץ תפוחים
מלח, פלפל ופפריקה
עלים ירוקים לקישוט לפי בחירה
1. מרתיחים את הביצים עד לקבלת ביצים קשות וממתינים עד שהן מתקררות.
2. חוצים כל ביצה לשניים ושולפים את החלמון. מרסקים את החלמונים בקערה נפרדת ומוסיפים (לפי הטעם) את המיונז, החרדל, החומץ והתבלינים.
3. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם אחיד ופריך.
4. לוקחים כפית או מרית וממלאים את מחציות הביצים הקשות שנותרו.
5. מפזרים פפריקה אדומה מלמעלה, מוסיפים עלים ירוקים לקישוט ומגישים.
בתיאבון!
הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל