ביצי השטן

ביצים ממולאות בכל טוב

ביצים נחשבות לחומר גלם שמרכיב כמעט כל מנה אפשרית, אבל הן טעימות ומזינות גם כחטיף לאירוח לפני המנה העיקרית. "ביצי השטן" הוגשו בהלוויות ומפגשי רעים כבר במאה ה-17, ושמן ניתן להן בשל טעמו החריף של החרדל שמילא אותן. כיום, אפשר לבחור למלא את הביצים בכל טעם שרוצים – והמרקם והטקסטורה שלהן נשאר מרשים וטעים.

מתכון ל"ביצי השטן" - ביצים ממולאות בכל טוב :

המצרכים:

  • 10 ביצים

  • מיונז

  • חרדל דיז'ון

  • חומץ תפוחים

  • מלח, פלפל ופפריקה

  • עלים ירוקים לקישוט לפי בחירה

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את הביצים עד לקבלת ביצים קשות וממתינים עד שהן מתקררות.
2. חוצים כל ביצה לשניים ושולפים את החלמון. מרסקים את החלמונים בקערה נפרדת ומוסיפים (לפי הטעם) את המיונז, החרדל, החומץ והתבלינים.
3. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם אחיד ופריך.
4. לוקחים כפית או מרית וממלאים את מחציות הביצים הקשות שנותרו.
5. מפזרים פפריקה אדומה מלמעלה, מוסיפים עלים ירוקים לקישוט ומגישים.

בתיאבון!

הידעת ?

ביצים נחשבות למזון חובה בשולחן האבל היהודי. מטרתן לסמל את מעגל החיים מילודה למוות וחוזר חלילה.

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
שתפו את העצות

או הורידו את המתכון

או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל