הפקת ספר מתכונים אישי

מעיין בר

אם גם אתם מאלה שכל החברים והקרובים מבקשים מהם את המתכונים לתבשילים שלכם, הגיע הזמן לשדרג את הפתקאות ולהוציא לאור את ספר המתכונים האישי שלכם. לא צריך מו"ל ענק בשביל זה – תוכלו להוציא את הספר בעצמכם. כמה טיפים איך לעשות זאת, לשמחת כל המכרים, וגם לשמחתכם
האם אתם מבשלים ארוחות שכולם "מלקקים את האצבעות"? האם מחמיאים לכם על המאכלים שאתם מכינים? האם מבקשים מכם שוב ושוב את המתכון להכנת העוגה המוצלחת שלכם, או את המתכון להכנת הפשטידה המנצחת? אם כך, הגיע הזמן להוציא לאור את ספר המתכונים האישיים והאהובים שלכם – לשמחת כל בני המשפחה והידידים.

אז לאלה שרוצים להוציא את הספר בעצמם, או לבני המשפחה שרוצים להפתיע את הקרוב/הורה בספר ליום הולדתו – הנה כמה טיפים ועצות שיסייעו לכם להוציא לאור את ספר המתכונים הטובים באמת.

שלב ראשון: איסוף ובדיקה
א. אוספים את כל המתכונים שרוצים להכניס לספר ומקלידים למחשב.
ב. קוראים את המתכונים שהוקלדו ובודקים שאין שגיאות בכמויות המצרכים ובאופן ההכנה. קוראים שוב ומבצעים הגהה לשונית: מוודאים שאין שגיאות כתיב, ושהשפה אחידה (למשל: אם כתבנו "מבשלים" במתכון אחד, לא נכתוב "לבשל" במתכון אחר, אלא נשמור על אחידות; אם כתבתם "גרם", אל תכתבו "גר'"; אם נקבתם במספרים לגבי הכמויות – אל תעברו למילים במתכון אחר; אם הכותרת היא "אופן ההכנה", אל תנסחו במקום אחר "דרך ההכנה"; וכו').

טיפ ראשון: כדאי לכתוב הקדמה לספר היכולה לשאת אופי של הקדשה, העברת מסר, או הסבר מדוע החלטנו לכתוב את הספר.

טיפ שני: אפשר לתת "ציון" לכל מתכון והערות רלוונטיות, כמו: מתכון שקיבלתי מסבתי, או מתכון קל להכנה ומרשים מאוד, מתכון המתאים לאירוח, וכו'.

שלב שני: חלוקה וארגון החומר
בהתאם למתכונים מחליטים איזה פרקים יהיו בספר: 'מנות ראשונות', 'מרקים', 'תוספות', 'עיקריות' וכו'. ממיינים את המתכונים שאספנו לפי הפרקים.

כעת קוראים שוב את טיוטת הספר מההתחלה ועד הסוף ומוודאים שאין שגיאות בכלל, ושגיאות כתיב בפרט. רצוי שמישהו בנוסף לכם יקרא את החומר, כי "עין חדשה" קולטת שגיאות שאנחנו, המכירים את החומר, כבר לא רואים.
בשלב זה בוחרים שם לספר ש"מדבר" אליכם.

טיפ שלישי: לגיוון, נחמד להוסיף מתכון שאינו להכנת מאכל, כמו: מתכון לחיים טובים, מתכון לאהבה, ועוד כיוצא באלה.

שלב שלישי: עיצוב גראפי

חשוב לבחור במעצב גראפי המומחה בעיצוב ספרים, רצוי מעצב יצירתי במיוחד, היות שמדובר בספר המכיל תמונות רבות ולא רק מלל.

בשלב הזה נתכנן איך ייראה הספר, ולצורך כך כדאי להיעזר במעצב וליהנות מניסיונו. אפשר, למשל, לשלב תמונות של המאכלים. אפשר לשלב את התמונות בעמודים נפרדים מהמתכונים, ואפשר לעצב את המתכונים על רקע התמונות עצמן – לפי בחירתכם.

עכשיו צריך להחליט יחד עם המעצב הגראפי על סוג האות, סוג הכריכה, כמה עותקים, צבע הכתב, וכו'.

טיפ רביעי: שילוב תמונות שקשורות לבית ולמטבח, ושהן לאו דווקא תמונות של מאכלים, מוסיפות "ריח" של בית: מפתן הדלת, פינת ישיבה אהובה, נוף הנשקף מהחלון וכו'.

טיפ חמישי: מומלץ לבחור בכריכה קשה, או בכריכת ספירלה, מכיוון שכך נוח יותר להשתמש בספר המתכונים.

שלב רביעי: הדפסה
זהו השלב האחרון בהפקת הספר, אחרון וחשוב מאוד.

קיים מיגוון רחב של מכונות דפוס, החל במכונה המדפיסה ברמה של מדפסת ביתית פשוטה וכלה במכונה איכותית. המחירים בהתאם, אבל אסור להתפשר על האיכות: מדובר בספר שמיועד לכך שידפדפו בו רבות. חשוב לכם שהתמונות תצאנה ברורות וחדות, והכתב יהיה קריא וברור.

אנו ממליצים לבחור בין שני סוגי דפוס:

דיגיטלי אינדיגו – בייחוד כשמדובר בספר המופק בפחות ממאה עותקים.
אופסט – כשמדובר ביותר ממאה עותקים.

בהצלחה!

מלאו פרטים ונחזור אליכם עם מידע על הפקת ספר מתכונים אישי

או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל