בין אם החלטתם לקבור את יקירכם בבתי עלמין המנוהלים על ידי חברת קבורה במסגרת קבורה דתית, ובין אם החלטתם לקיים טקס הלוויה אזרחי באמצעות מקום קבורה ב-בית עלמין אזרחי, עליכם להיות ערוכים ומוכנים למגוון נרחב של סידורי קבורה כפי שהם נדרשים במדינת ישראל. מרבית סידורי הלוויה מוטלים באופן טבעי על בני המשפחה וקרוביו של המנוח, הנאלצים בנוסף להתמודדות הקשה עם האובדן, להתמודד גם עם סידורי הלוויה. במאמר הבא ריכזנו לרשותכם מספר פעולות הקשורות להליך הבאתו לקבורה של אדם.
בכדי לקיים טקס קבורה, אתם מחויבים להנפיק רשיון קבורה המוענק על ידי משרד הבריאות. הנפקת רישיון הקבורה איננה כרוכה בתשלום, והיא דורשת מכם להציג תעודת פטירה מבית החולים בשלושה העתקים, תעודת זהות של המנוח ואישור בכתב מטעם משטרת ישראל במקרה של מוות מחוץ לכותלי בית חולים
חלקת קבר
על פי חוק, כל אזרח במדינת ישראל רשאי לקבל חלקת קבר בחינם מהמדינה בהתאם לאזור מגוריו. בנוסף, רשאי אדם לרכוש חלקות קבר מראש עוד במהלך חייו. מחירי החלקות נקבעים ע"י המשרד לשרותי דת , ללא הבדל אופי בית העלמין בו נרכשה חלקת הקבר, בית קברות אזרחי או בית קברות אורתודוקסי ועוד.
קביעת מועד הלוויה
עם הסדרת נושא חלקת הקבר יש לקבוע מועד לוויה. מכיוון שברוב המקרים, מועד קבורתו של אדם מתבצעת בסמוך לפטירתו מן העולם, יש לבצע גם מספר פעולות יידוע שיאפשרו לקרוביו ומכריו של הנפטר להגיע אל טקס קבורתו, פעולות אלו כוללות בין היתר: פרסום מודעות אבל, הפצת הידיעה בדבר פטירתו של המנוח בקרב חבריו וכדומה.
יש לתכנן באופן היעיל ביותר את הסדרי העברת גופתו של הנפטר ממקום המצאה אל מקום קבורתו המיועד של המנוח או למקום אחסון כגון חדרי קירור בבית חולים למקרה של הלוויה במועד מאוחר יותר.
הסעות ללוויה
חלק מבתי העלמין הפזורים ברחבי הארץ מרוחקים ממרכזי הערים, דבר המחייב אתכם להיעזר בשירותי הסעות שיאפשרו לכלל מקורביו ומכריו של המנוח להגיע לטקס קבורתו ולהעניק למנוח את הכבוד לו הוא ראוי.
אנחנו ב-"עלי שלכת" מעמידים לרשות בני משפחתו וקרוביו של המנוח, מגוון נרחב של שירותים וסידורי קבורה ולוויה, וכל זאת על מנת להקל עליהם את הליך ההתמודדות עם האובדן.