אובדן בן משפחה או אדם קרוב הוא ללא ספק אחד מרגעי הצער, היגון והכאב הקשים ביותר עבור כל אחד ואחת מאיתנו. במקביל להליך ההתמודדות עם האובדן, נדרשים בני משפחתו של הנפטר להתמודד גם עם לא מעט מטלות הקשורות להליך סידורי הלוויה וקבורה, אותן הם נדרשים לבצע בזמן קצר ומוגבל.
הנפקת רישיון קבורה
הבאת אדם לקבורה במדינת ישראל מחייבת את בני משפחתו או קרוביו להחזיק ברשותם רישיון קבורה. תעודה זו מונפקת במשרד הקבלה השייך למשרד הבריאות בבתי החולים, וזאת במקרים בהם המנוח נפטר בבית החולים. הנפקת רישיון הקבורה מחייבת אתכם להציג הודעת פטירה (אותה ניתן לקבל מהרופא אשר קבע את מועד הפטירה) וכמו כן את תעודת הזהות של המנוח.
במקרים בהם פטירת המנוח התרחשה ברחוב, בתאונת דרכים או בבית, יש להצטייד באישור משטרה, אישור רופא –הודעת פטירה ותעודת זהות או צילום התעודה. את המסמכים הנ"ל תדרשו להציג בפני משרד הבריאות באזור מגוריכם לצורך הנפקת רישיון הקבורה.
הבאה לקבורה וטקס לוויה
לאחר השגת רישיון קבורה, בני משפחתו של המנוח נדרשים לבצע מכלול שלם של פעולות בנוגע להבאתו לקבורה של יקיריהם. פעולות אלו כוללות בין היתר: העברת הנפטר ממקום פטירתו אל המקום בו יתקיים טקס הקבורה, קביעת מועדטקס הקבורה, הוצאת הודעות פטירה, מודעות אבל, ארגון ותכנון טקס הלוויה וארגון תקופת האבלות (שבעה, יום השלושים, מועדי זיכרון אחרים וכו).