סלט חיטה בסגנון אסייתי

סלטים על שולחן השבעה מעבירים מסר שלא הכל חייב להיות אפוי ומטוגן. בעוד סלטי ירקות נועדו להיות מנה ראשונה או תוספת, סלט חיטה הוא מזין ומנחם בדיוק כמו המנה העיקרית. הוא פשוט להכנה ולמעט בישול החיטה – 10 דקות והוא תופס את מקומו במרכז השולחן.

מתכון לסלט חיטה בסגנון אסייתי

המצרכים:

  • 250 גרם חיטה לא מבושלת (בערך כוס)
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • צרור פטרוזיליה
  • ½ כוס צימוקים או חמוציות
  • ⅓ כוס אגוזי קשיו
  • בצל ירוק

להכנת הרוטב:

  • ½ כוס שמן זית
  • 5 כפות סויה
  • מיץ מחצי לימון גדול
  • ג'ינג'ר טרי מגורד 
  • 1 שן שום גדולה כתושה
  • 1 כפית דבש

אופן ההכנה:

  1. מערבבים היטב בצנצנת את כל חומרי הרוטב ומשרים בהם את הצימוקים. 
  2. מבשלים את החיטה במים למשך 50 דקות עד שהיא רכה ונגיסה. 
  3. מסננים ומצננים, ובינתיים חותכים את הגמבות וקוצצים ואת הפטרוזיליה. 
  4. קולים את אגוזי הקשיו ומוסיפים לקערה.
  5. מערבבים היטב ומוסיפים את הרוטב לפי הטעם.

בתיאבון!

הידעת ?

כיום חיטה משמשת כגידול חקלאי בסיסי כמעט בכל העולם, אבל בימי קדם היא שימשה עילה למלחמות בין עמים ושבטים שחיפשו ביטחון תזונתי.

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
שתפו את העצות

או הורידו את המתכון

או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל