עוגיות טחינה וקמח שקדים

עוגיות הן מצרך קבוע על שולחן האבל. יש כאלה שנצמדים למסורת ומתעקשים על עוגיות מלוחות ויש מי שמגוון את הטעם עם תוספים מתקתקים יותר. מה שבטוח – טחינה היא רכיב שקשה למצוא מי שלא מתחבר אליו. המתכון הבא לעוגיות טחינה הוא קל להכנה, פשוט יחסית והתוצר שלו – מרשים. 

מתכון לעוגיות טחינה וקמח שקדים

המצרכים:

  •  ¾ כוס קמח שקדים

  • רבע כוס אגוזים טחונים

  •  2 כפות מלאות סירופ מייפל

  • 2 כפות מלאות טחינה גולמית

  • 2 כפות שמן

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומכינים תבנית מתאימה מרופדת בנייר אפיה.
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. 
  3. יוצרים כדורים קטנים ומשטיחים אותם לעוגיות על נייר האפיה.
  4. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 15 דקות עד להזהבה קלה. 
  5. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.



בתיאבון!

הידעת ?

עוגיות יבשות נחשבות כמזון אבל נפוץ בקרב אשכנזים, כדי שיוכלו לטבול אותן בתה החם. ספרדים לעומתם, יעדיפו עוגיות צבעוניות בעלות מגוון רחב של טעמים.

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
שתפו את העצות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

או הורידו את המתכון