בצק עלים
מתכונים מבית עלי שלכת

האוכל המוגש בימי ה"שבעה" משתנה מעדה לעדה: אצל אבלים אשכנזים האוכל המוגש בדר"כ הוא מינימלי וצנוע.

בין השאר יוגשו עוגיות יבשות או עוגות לייקעך – עוגות ספוג פשוטות שהסבתות הפולניות אוהבות לטבול בכוס תה חם. 

מתכון לעוגת לייקעך של סבתא

המצרכים:

  •  1 כוס קמח חיטה מלאה 

  • 2  כוסות קמח לבן

  • 1/2  כוס סוכר חום

  • 1  כפית סודה לשתייה

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 2 כפיות קינמון

  • כפית מיץ לימון

  • 1/2 כפית אגוז מוסקט

  • 1/4  כוס תערובת אגוזים טחונים, מסוגים שונים 

  • 1/4  כוס דבש

  • 1  כוס מיץ תפוזים

  • 4 ביצים טרופות

  • 1/4 כוס שמן קנולה

  • 1 שוט ויסקי משובח או ליקר

אופן ההכנה:

  1. בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים היבשים (קמח, שקדים טחונים, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים).
  2. בקערה נוספת, מערבבים את כל החומרים הלא-יבשים (דבש, מיץ לימון, מיץ תפוזים, ליקר או ויסקי).
  3. מוסיפים לקערת היבשים את הביצים והשמן, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את תערובת הנוזלים לתערובת הקמח, ומקציפים את המסה עד שלא יהיו יותר גושים.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.
  6. מוציאים מהתנור, מצננים ומכסים במגבת מטבח. מגישים לאחר 24 שעות.

הידעת ?
במהלך ימי השבעה בבית אשכנזי טיפוסי, סביר שלא תמצאו שתייה קרה. הסיבה לכך, היא שהשתייה הקרה מדמה בעיני האשכנזים סוג של "חופש".

עקבו אחרינו למתכונים נוספים בשבועות הבאים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
נגישות
למעלהעלה