972-732755750+
1-800-333-188

עלי שלכת

חיפוש

עוגת ספוג

מנהגי אבלות הם דבר שמשתנה בין תרבויות, עמים, דתות – ואפילו עדות. בימי השבעה, אשכנזים ממעיטים לגוון באוכל ונוהגים לאכול מאכלים בסיסיים, לא מאוד מגוונים. נשמע אפור? לא בדיוק. קחו את זה בקטע מינימליסטי. ולפעמים, אין כמו הדברים הפשוטים, כמו למשל עוגת לקח (או לייקעך) – עוגת ספוג נהדרת שהכי קל להכין ופשוט תענוג לאכול.

המצרכים:

  • 2 ביצים
  • חצי כוס מיץ תפוזים (אפשר להחליף במיץ לימון/מים/חלב)
  • חצי כוס שמן
  • כפית תמצית וניל
  • חצי כוס סוכר
  • כוס קמח תופח

אופן ההכנה:

  • נחמם תנור ל-180 מעלות.
  • נערבב בקערה את המצרכים: נתחיל מה"רטובים" – ביצים, מיץ תפוזים, שמן ותמצית וניל. לאחר מכן נוסיף את הסוכר ונערבב עד למרקם אחיד, ולבסוף נקפל פנימה את הקמח.
  • את התערובת ניצוק לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונכניס לתנור ל-25-30 דק, עד שהעוגה שחומה ויציבה בשוליים ובמרכז התבנית.
  •  
  • הערות:
    העוגה מופלאה כמו שהיא, אבל אם נרצה לצאת מגבולות המינימליזם נוכל לשדרג אותה עם מגוון תוספות: פירות יבשים, אגוזים קצוצים, פרג, פצפוצי שוקולד ועוד. את התוספת נצרף לבלילה בסוף, לאחר הקמח.

הידעת ?

לפי המסורת האשכנזית, לא מקובל לשתות שתייה קרה בשבעה, וזאת כי בעבר שתייה קרה השתייכה יותר לחופשות, מסיבות וחגיגות. אבל אל חשש - בשבעה אשכנזית מסורתית, תמיד תוכלו להרטיב את הגרון עם כוס תה מהביל.

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
שתפו את העצות

או הורידו את המתכון
או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל