בצק עלים
מתכונים מבית עלי שלכת

בתקופת השבעה נהוג שהאבלים אינם מכינים אוכל ולא מכבדים או מגישים את האוכל. משפחה וחברים יטפלו באבלים בכדי לפנות אותם לאבלם – יכינו עבורם את הארוחות, יערכו עבורם את הקניות ויגישו להם את ארוחותיהם.

שתי סעודות נחשבות מיוחדות יותר
מארוחות השגרה:

  • סעודת ההבראה – עם החזרה מבית העלמין.
  • הארוחה האחרונה בשבעה – מתקיימת בסוף היום האחרון אחרי תפילת ערבית, לפני היום שבו קמים בבוקר מהשבעה ועולים לבית העלמין. ארוחה זו מסמלת את סיום מנהגי השבעה, ובה יגישו בשר ויתר מאכלים שלא נאכלו במהלך השבעה.

בעדות מסוימות ובזרמים מסויימים נהוג להימנע מאכילת בשר ודגים, במהלך השבעה.

טיפ פרקטי – אל תפתיעו – תאמו עם מישהו מתוך המעגל הקרוב של המשפחה האבלה מה להביא, בכדי שלא להעמיס את הבית בעוד מאכלים שכבר יש יותר מדי מהם.

נהוג להכין ולקנות מאכלים עגולים, המסמלים את גלגל החיים.

מתכון למאכל עגול קלאסי
לשבעה – תבשיל עדשים וסלרי:

המצרכים:

  • כוס וחצי עדשים ירוקות
  • 3 גבעולי סלרי גדולים
  • 2 בצלים גדולים שורש סלרי קלוף – חתוך לריבועים קטנים
  • 2 גזרים קלופים – חתוכים לריבועים קטנים
  • 2 עגבניות טריות חלוטות – חתוכות ל-8
  • 4 כוסות מים
  • צרור קטן של עלי פטרוזיליה קצוצים
  • צרור קטן של עלי סלרי קצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון

אופן ההכנה:

משמנים את הסיר במעט שמן זית ומוסיפים את שורש הסלרי, גבעולי הסלרי, הבצל והגזרים. מטגנים על אש קטנה כרבע שעה, ואז מוסיפים את הכמון ומערבבים.

מוסיפים את העדשים, מערבבים ומטגנים כשתי דקות.

מוספים את קוביות העגבניות, מערבבים, מכסים את הסיר ומניחים לתערובת להתבשל במשך כ-10 דקות, תוך כדי עירבוב התערובת מדי פעם.

מוסיפים את המים, ואז מכסים ומבשלים במשך עוד 50 דקות.

לקראת סיום, מוסיפים את עלי הסלרי, הפטרוזיליה, הפלפל והמלח, ומבשלים במשך עוד 10 דקות.

הידעת ?
טעמים שונים ניתנו לכך שנוהגים לאכול מאכלים עגולים בתקופת האבלות. אחד הטעמים המקובלים לכך שמביאים ביצים או עדשים, הוא לרמוז על כך שהחיים הם כגלגל החוזר בעולם - הצער הנוכחי הוא חולף, ועתידים לבוא ימים של שמחה – "פעם למטה, פעם למעלה..."

עקבו אחרינו למתכונים נוספים בשבועות הבאים

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
נגישות
למעלהעלה