972-732755750+
1-800-333-188

עלי שלכת

ארבס באירועי אבלות

יש האומרים שמנהג אכילת ארבעס כשנולד בן, נובע מהסימליות הדומה לאכילת הארבעס באירועי אבלות. לפי תפיסה זו, הארבעס העגול במקורו הוא מאכל המיוחס לאבל על סיום מעגל חיים. הילוד בלידתו יצא ממעגל חיים אחד, סיים אותו, ולכן מתאבל על סיום אותם החיים שהיו לו ברחם אמו.

המצרכים:

  • גרגרי חומוס יבש
  • מים לבישול
  • סודה לשתייה
  • מלח ופלפל שחור בשפע

אופן ההכנה:

נכון להשרות את גרגרי החומוס במקרר לפחות ללילה אחד. לאחר מכן יש לבשל את החומוס במים (בלי המלח עדיין), עם מעט סודה לשתיה, עד להיותו רך, אך לא רך מדי. במהלך הבישול נכון להסיר את הקצף המצטבר מעל המים. 

כשהגרגירים רכים, אך לא רכים מדי, מסננים את המים, ומוסיפים על הגרגירים מלח, ופלפל שחור ושמן זית. אוהבי הטעם מוסיפים גם כמון, צ'ילי גרוס גס או פפריקה חריפה, ומיץ לימון.

הידעת ?

אותו הארבעס, נקרא בערבית לבלבי, וזהו גם שמו של מרק חומוס באלג'יר ובתוניס. הכינוי הנוסף נהיט, מקורו כנראה ברוסית.

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
שתפו את העצות

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
או הורידו את המתכון
או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל

זיכרונות של הלב

מה זה אבל?
איך מסבירים מוות?

איך מכילים תחושת אובדן? מה עושים כשרוצים לבכות? איך להכיל בדידות וגעגוע? איך מתמודדים עם עצבות, ייאוש או כעס? ספר ילדים חדש נותן את המענה המקיף ביותר לשאלות, מחשבות ומכאובים המלווים ילדים בעת פטירה של אדם קרוב.

דילוג לתוכן