972-732755750+
1-800-333-188

עלי שלכת

חיפוש

דגים מטוגנים עם חצאי לימון

דגים חמים ופריכים תמיד נחשבו למאכל מנחם. במדינות ותרבויות ששכנו על גדות הים, דגים ופירות ים היו חלק משולחן האבל המסורתי שנערך לכבודו של הנפטר. ההכנה שלהם קלה ומהירה, צורת ההגשה שלהם לא מנקרת את העין והם מתפצחים בפה כמו חטיף מלוח טעים במיוחד. כל מה שצריך זה רק דגי ים קטנים במשקל ופיסות לימון כדי לכבוש את המליחות העדינה.

מתכון לדגים מטוגנים עם חצאי לימון

המצרכים:

  • חצי קילו דגים קטנים, כמו ברבוניות או סרדינים נקיים
  • מיץ מחצי לימון סחוט
  • כוס קמח מנופה
  •  חצי כוס פנקו (פירורי לחם יפניים)
  •  חצי כפית מלח
  • חצי כפית שום מיובש
  • כפית תערובת פיקנטית של עשבי תיבול
    – 2 ביצים
  • 3 כפות מים
  • שמן לטיגון עמוק
  • חצאי לימון להגשה

אופן ההכנה:

. שוטפים היטב את הדגים, מניחים בקערה ומזליפים מעט לימון.
2. משהים כעשר דקות, שוטפים ומנגבים.

  1. בוזקים את הקמח וכל התבלינים בקערה ומערבבים היטב.
    4. בקערית נוספת טורפים את הביצים ומוסיפים להן את המים.

5. מחממים שמן לטיגון עמוק (לפחות בגובה 4 ס"מ).
6. עוטפים את הדגים בקמח ובביצים הטרופות ומטגנים.
7. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מוסיפים את חצאי הלימון ומגישים.

בתיאבון!

הידעת ?

אכילת דגים בתקופת האבל נפוצה בקרב קהילות יהודיות בארה"ב. את הדגים המטוגנים מביאים דווקא האורחים ולא המארחים, כדי לא להעמיס על המשפחה בתקופת השבעה.

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
שתפו את העצות

או הורידו את המתכון

או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל