לפי האמונות הטורקיות הישנות, כשאדם מת, מכינים חלבת סולת (בשמה התורכי: חלבה דה אירמיק). הניחוח שיוצא במהלך ההכנה של חלבת הסולת מגיע לנשמתו ומזין אותה, ואילו החלבה עצמה מזינה את האבלים שנותרו בחיים.
1 כוס סולת
1 כוס שמנת לבישול 10%
1 כוס חלב
2 כוסות מים
25 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1 כוס צימוקים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס משמשים מיובשים קצוצים
100 גרם אגוזים קצוצים גס
מעט קינמון להגשה
בתיאבון
הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל