לפי האמונות הטורקיות הישנות, כשאדם מת, מכינים חלבת סולת (בשמה התורכי: חלבה דה אירמיק). הניחוח שיוצא במהלך ההכנה של חלבת הסולת מגיע לנשמתו ומזין אותה, ואילו החלבה עצמה מזינה את האבלים שנותרו בחיים.
1 כוס סולת
1 כוס שמנת לבישול 10%
1 כוס חלב
2 כוסות מים
25 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1 כוס צימוקים
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס משמשים מיובשים קצוצים
100 גרם אגוזים קצוצים גס
מעט קינמון להגשה
בתיאבון
הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל
מה זה אבל?
איך מסבירים מוות?
איך מכילים תחושת אובדן? מה עושים כשרוצים לבכות? איך להכיל בדידות וגעגוע? איך מתמודדים עם עצבות, ייאוש או כעס? ספר ילדים חדש נותן את המענה המקיף ביותר לשאלות, מחשבות ומכאובים המלווים ילדים בעת פטירה של אדם קרוב.