מק אנד צ'יז

תאמינו או לא, אבל המק אנד צ'יז המסורתי הוא מאכל נפוץ באירועי לוויות ואזכרות במדינות דרום ארה"ב, והוא מוגש, איך לא – לצד עוף מטוגן. גם פה, ממש כמו באמריקה, אנחנו לא באמת זקוקים לטרגדיה בשביל לאכול ארוחות מושחתות – אבל איך שלא נסתכל על זה, מדובר בקומפורט פוד במיטבו.

מתכון למק אנד צ'יז אמריקאי מסורתי :

המצרכים:

  • חבילת פסטה חלולה (פנה/ריגטוני/קונכיות/צדפים) מבושלת לפי הוראות היצרן

  • 300 גרם (לפחות!) גבינה מגוררת (גאודה/צ'דר/מוצרלה/קשקבל, אפשר ומומלץ לערבב)

  • 50 גרם פרמזן מגורר

  • 3 כפות פירורי לחם

  • 50 גרם חמאה

  • 2 כפות קמח

  • 2 כוסות חלב

  • מלח ופלפל

     

אופן ההכנה:

  1. נחמם תנור ל-200 מעלות.
  2. בסיר בינוני, נמיס את החמאה.
  3. נוסיף את הקמח ונטגן אותו כחצי דקה.
  4. נוסיף את החלב ונערבב בלי הפסקה, עד שהרוטב נהיה סמיך (לא להתייאש! לערבב עד שזה יקרה).
  5. נוסיף מלח ופלפל.
  6. לאחר שתי דקות שהרוטב מתבשל, נוסיף את תערובת הגבינות המגורדות ונערבב.
  7. נוסיף את הפסטה ונערבב.
  8. ניצוק את תערובת הפסטה והגבינות לתבנית.
  9. נפזר את הפרמזן ופירורי הלחם.
  10. נכניס את התבנית לתנור ל-15 דקות, עד להזהבה.

בתיאבון!

הידעת ?

המק אנד צ'יז הנמכר בעולם הוא בגרסת האינסטנט של תאגיד המזון KRAFT, המוכר כמיליון (!) קופסאות מק אנד צ'יז מדי יום.

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
שתפו את העצות

או הורידו את המתכון

או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל