מרקים נחשבים לאחד המזונות המנחמים ביותר – במיוחד בימי החורף. המטבח הישראלי מציע מאות סוגי מרקים, כמעט מכל חומר גלם אפשרי. ההכנה שלהם מהירה וזולה יחסית, חומרי הגלם מזינים וטעימים והערך הקלורי שלהם לא גבוה – אם מוותרים על השמנת. מבין כולם, מרק עדשים, מש וקינואה מדורג בעשירייה הראשונה של המרקים המנחמים, בין השאר כי מדובר בארוחה של ממש. הדגנים משביעים, התבלינים מעניקים ניחוח ממכר ואיש לא יסרב לחיבוק ממרק מהביל בתחילתו של הסתיו.
1.מחממים שמן בסיר גבוה, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות עד שקיפות. מוסיפים את קוביות הגזרים, השום וקוביות הגמבה. מערבבים ומאדים במשך שתיים–שלוש דקות.
2. מוסיפים את שאר הרכיבים: הפטרוזיליה הקצוצה, התבלינים, העגבניות המרוסקות, מערבבים ויוצקים את המים. מערבבים שוב את כל התכולה בסיר.
3. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה גבוהה עד לרתיחה. מוסיפים את שעועית המש, העדשים, והקינואה. בוחשים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ–30-40 דקות. ניתן להוסיף מים או תבלינים לעיבוי או דילול המרק.
בתיאבון!
הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל