972-732755750+
1-800-333-188

עלי שלכת

חיפוש

עוגת לייקעך של סבתא

האוכל המוגש בימי ה"שבעה" משתנה מעדה לעדה: אצל אבלים אשכנזים האוכל המוגש בדר"כ הוא מינימלי וצנוע.

בין השאר יוגשו עוגיות יבשות או עוגות לייקעך – עוגות ספוג פשוטות שהסבתות הפולניות אוהבות לטבול בכוס תה חם. 

המצרכים:

  •  1 כוס קמח חיטה מלאה 

  • 2  כוסות קמח לבן

  • 1/2  כוס סוכר חום

  • 1  כפית סודה לשתייה

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 2 כפיות קינמון

  • כפית מיץ לימון

  • 1/2 כפית אגוז מוסקט

  • 1/4  כוס תערובת אגוזים טחונים, מסוגים שונים 

  • 1/4  כוס דבש

  • 1  כוס מיץ תפוזים

  • 4 ביצים טרופות

  • 1/4 כוס שמן קנולה

  • 1 שוט ויסקי משובח או ליקר

אופן ההכנה:

  • בקערה, מערבבים היטב את כל החומרים היבשים (קמח, שקדים טחונים, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ותבלינים).
  • בקערה נוספת, מערבבים את כל החומרים הלא-יבשים (דבש, מיץ לימון, מיץ תפוזים, ליקר או ויסקי).
  • מוסיפים לקערת היבשים את הביצים והשמן, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את תערובת הנוזלים לתערובת הקמח, ומקציפים את המסה עד שלא יהיו יותר גושים.
  • מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה ומשומנת קלות, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 50 דקות.
  • מוציאים מהתנור, מצננים ומכסים במגבת מטבח. מגישים לאחר 24 שעות.

הידעת ?

במהלך ימי השבעה בבית אשכנזי טיפוסי, סביר שלא תמצאו שתייה קרה. הסיבה לכך, היא שהשתייה הקרה מדמה בעיני האשכנזים סוג של "חופש".

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
שתפו את העצות

או הורידו את המתכון
או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל