בבתי אבלים מעדות המזרח, הסעודה היא העיקר. הארוחות כוללות בדר"כ בשר (בעדות מסוימות- יישחט כבש לכבוד האירוע), בליווי ברכות שונות לעילוי נשמת הנפטר.
1 עוף שלם בינוני
3/4 כוס שמן קנולה
6 שיני שום קלופות
עגבניות מקולפות
2 כפות רסק עגבניות
קופסת שימורים זיתים ירוקים מסוננים ממים
5 לימונים כבושים, חתוכים לפרוסות
1 כף אריסה
1 כף פפריקה מתוקה מעושנת
1/4 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כוס מים
1/2 צרור פטרוזיליה
מחממים מעט כחצי מכמות השמן בסיר גדול, פורסים את שיני השום ומטגנים קלות בשמן (להיזהר לא לשרוף את השום).
חותכים את העגבניות לקוביות (לא קטנות מדי) ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים כדקה.
את חלקי העוף מוסיפים לסיר וצורבים קלות משני הצדדים (הצד עם העור כלפי מטה ראשון ואחרי כדקה וחצי הופכים לעוד דקה-שתיים).
מוסיפים את יתרת השמן, רסק העגבניות, הזיתים, הלימונים הכבושים, האריסה, הפפריקה המתוקה והפלפל השחור ומערבבים היטב.
מוסיפים מים לפי הצורך כך שהרוטב יכסה את כל חלקי העוף. מביאים לרתיחה.
מכסים, ומבשלים ברתיחה עדינה כשעה-שעה וחצי (עדיף אפילו יותר).
מפזרים את הפטרוזיליה מעל ומגישים.
הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל