972-732755750+
1-800-333-188

עלי שלכת

חיפוש

בורקס

הבורקס, אחד המאכלים היותר אהובים בישראל, הפך להיות סמל לישיבות ממלכתיות, וגם לאירועים קצת פחות משמחים כמו שבעה ואזכרה. ובכל זאת, מדובר במאכל שתמיד משמח את לבנו ותמיד טוב שיהיה מתכון קליל וטעים למלך המאפים:

המצרכים לבורקס :

  • 1 ק"ג בצק עלים קפוא

למלית

תערובת של שלוש גבינות:

200 גרם גבינת בסיס (ריקוטה, גבינה לבנה, טוב טעם, כנען, קוטג' ועוד) 

100 גרם גבינה מלוחה (פטה, קשקבל, בולגרית, צפתית ועוד)

100 גרם גבינה מותכת – לא חובה אך בהחלט משדרג (צהובה, גאודה, מוצרלה ועוד)

ביצה

לציפוי:

  • שומשום

  • ביצה טרופה

אופן ההכנה:

נפשיר את הבצק לפי הוראות היצרן

נחמם את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו

נרפד תבנית בנייר אפייה

נכין את המלית: נערבב יחד את הגבינות והביצה עד למרקם אחיד.

נפתח את הבצק על משטח עבודה ונחלק לריבועים (ניתן להעזר בגלגלת לחיתוך פיצה)

נניח על כל ריבוע כמות נדיבה של מלית, נסגור לצורת משולש/מלבן ונהדק

נסדר את הבורקסים על התבנית

נבריש בביצה, נפזר שומשום

נכנסים לתנור לכ-25 דקות או עד להזהבה.

הידעת ?

בשנת 2013 חוקקה הרבנות הראשית לישראל את "חוק הבורקס", הקובע כי בורקסים חלביים יהיו בצורת משולש ואילו בורקסים פרווה - בצורת מרובע, וזאת על מנת שלא יווצר בלבול בקרב שומרי הכשרות. אנחנו כמובן שומרים לכם את הזכות להחליט באיזו צורה תרצו את הבורקס שלכם

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
שתפו את העצות

או הורידו את המתכון
או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל