הבורקס, אחד המאכלים היותר אהובים בישראל, הפך להיות סמל לישיבות ממלכתיות, וגם לאירועים קצת פחות משמחים כמו שבעה ואזכרה. ובכל זאת, מדובר במאכל שתמיד משמח את לבנו ותמיד טוב שיהיה מתכון קליל וטעים למלך המאפים:
תערובת של שלוש גבינות:
200 גרם גבינת בסיס (ריקוטה, גבינה לבנה, טוב טעם, כנען, קוטג' ועוד)
100 גרם גבינה מלוחה (פטה, קשקבל, בולגרית, צפתית ועוד)
100 גרם גבינה מותכת – לא חובה אך בהחלט משדרג (צהובה, גאודה, מוצרלה ועוד)
לציפוי:
שומשום
ביצה טרופה
נפשיר את הבצק לפי הוראות היצרן
נחמם את התנור ל-200 מעלות במצב טורבו
נרפד תבנית בנייר אפייה
נכין את המלית: נערבב יחד את הגבינות והביצה עד למרקם אחיד.
נפתח את הבצק על משטח עבודה ונחלק לריבועים (ניתן להעזר בגלגלת לחיתוך פיצה)
נניח על כל ריבוע כמות נדיבה של מלית, נסגור לצורת משולש/מלבן ונהדק
נסדר את הבורקסים על התבנית
נבריש בביצה, נפזר שומשום
נכנסים לתנור לכ-25 דקות או עד להזהבה.
הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל