קדרת אטריות בטונה

ימי החורף הקרים הם סיבה מצוינת להגיש את קדרת האטריות הזאת, שכן היא גם מנחמת וגם ממש קלה להכנה. למעשה, מדובר במנת רטרו שהוגשה בשנות ה-70-80 וכעת שבה אל שולחן האבל של ימינו. היתרון הגדול שלה הוא שאופן ההגשה שלה מרשים – ומושך גם את הדור הצעיר שלא ידע את טעם הטונה המסורתי.

המצרכים:

  • 1 כפית אבקת מרק פטריות
  • 1 כפית אבקת מרק עוף
  • 1 כוס חלב
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
  • 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה
  • 2 כוסות בצל קצוץ
  • 1 כוס גבינת צ'דר מגורדת
  • 2 קופסאות טונה
  • חבילת אטריות ביצים
  • 1 כוס פירורי לחם פנקו

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור ל-200 מעלות.
2. ערבבו בקערה את אבקות המרק, הפלפלים, הירקות, החלב והטונה וערבבו היטב.
3. מעבירים לתבנית אפיה ומוסיפים את האטריות.
4. מפזרים את הצ'דר למעלה.
5. אופים עד להזהבה (בערך 15 דקות).

בתיאבון!

 

הידעת ?

דגים מיובשים נחשבו למזון אבל מסורתי בקרב תרבויות המזרח הרחוק. לפי המסורת, האבות הקדמונים היו מביאים את הדגים הטריים עמם למקדש, ממליחים ומייבשים ואוכלים כעבור שעות ארוכות של תפילה לעילוי נשמת המת.

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
שתפו את העצות
או הורידו את המתכון
או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל