קציציות כרובית ותפוח אדמה

שולחן האבל עמוס בדרך כלל בחטיפים מכל הסוגים, כשאלה המלוחים בולטים במיוחד. לרוב הם נאכלים כלאחר יד (מי לא מכיר את טעמו של הבייגלה או הכעך), אבל מי שבאמת רוצה לגוון את התפריט מומלץ לו לשקול את קציציות הכרובית ותפוח האדמה האפויות בתנור. ההכנה שלהן קלה ופשוטה, הטעם קסום והן משתלבות נהדר עם ירקות חתוכים ושאר החטיפים שעל השולחן.

מתכון למרק עדשים :

המצרכים:

  • – 600 גרם כרובית מפורקת לפרחים
  •  600 גרם תפוח אדמה חתוכים לקוביות
  •  מלח דק
  •  1 בצל חתוך לקוביות
  •  כף שמן זית
  • חצי כוס קווקר
  •  חצי כוס קמח כוסמין
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  •  כפית אורגנו
  •  צ'ילי גרוס
  •  פלפל טחון
  •  כורכ

אופן ההכנה:

1.מכניסים לסיר את הכרובית ותפוחי האדמה מוסיפים מים ומלח ומבשלים על אש גבוהה עד לריכוך. כשהמים מתאדים לגמרי מועכים, ומוסיפים את הבצל המטוגן והתבלינים, ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר המצרכים ומאחסנים במקרר לשעתיים.

2. מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות, משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים את אבקת האפייה לתערובת ומתחילים לגלגל את הקציציות.

3. מכניסים לתנור ואופים למשך 20 דקות. הופכים בעדינות למשך 8-10 דקות נוספות.

בתיאבון!

הידעת ?

המתיישבים הפגאניים הקדומים נהגו לכלול בארוחות הפטירה שלהם מאכלים המבוססים על כרובית, כבסיס לתזונה הצמחונית עליה התקיימו באותן שנים.

עקבו אחרינו לטיפים נוספים בשבועות הבאים
שתפו את העצות

או הורידו את המתכון

או

השאירו פרטים:

קטלוג עד לביתכם!

הקטלוג המקיף והמלא של עלי שלכת עם כל התשובות לשאלות שלכם בכל מה שקשור לקבורה האזרחית בישראל