עלי מתכון – בורקס

בורקס הבורקס, אחד המאכלים היותר אהובים בישראל, הפך להיות סמל לישיבות ממלכתיות, וגם לאירועים קצת פחות משמחים כמו שבעה ואזכרה. ובכל זאת, מדובר במאכל שתמיד משמח את לבנו ותמיד טוב שיהיה מתכון קליל וטעים למלך המאפים: לכל המתכונים המצרכים לבורקס : 1 ק"ג בצק עלים קפוא למלית תערובת של שלוש גבינות: 200 גרם גבינת בסיס […]

בייגל אמריקאי

בייגל אמריקאי לא רק בברקפסט: בגלל צורתו העגולה, המסמלת את מעגל החיים הנצחי, הבייגל האמריקאי מככב בבריתות, באזכרות ובלוויות. נהוג להגיש אותו עם ביצים קשות, גבינת שמנת, ואיך לא – סלמון מעושן. והרי לכם מתכון לבייגל אמריקאי זריז וקליל שאפילו לא דורש התפחה: לכל המתכונים מתכון לבייגל אמריקאי: כמות: 8זמן הכנה: כחצי שעה המצרכים: 2.5 […]

עוף מרוקאי בזיתים

עוף מרוקאי בזיתים בבתי אבלים מעדות המזרח, הסעודה היא העיקר. הארוחות כוללות בדר"כ בשר (בעדות מסוימות- יישחט כבש לכבוד האירוע), בליווי ברכות שונות לעילוי נשמת הנפטר. לכל המתכונים המצרכים: 1 עוף שלם בינוני 3/4 כוס שמן קנולה 6 שיני שום קלופות עגבניות מקולפות 2 כפות רסק עגבניות קופסת שימורים זיתים ירוקים מסוננים ממים 5 לימונים […]

ארבעס באירועי אבלות

ארבס באירועי אבלות יש האומרים שמנהג אכילת ארבעס כשנולד בן, נובע מהסימליות הדומה לאכילת הארבעס באירועי אבלות. לפי תפיסה זו, הארבעס העגול במקורו הוא מאכל המיוחס לאבל על סיום מעגל חיים. הילוד בלידתו יצא ממעגל חיים אחד, סיים אותו, ולכן מתאבל על סיום אותם החיים שהיו לו ברחם אמו. לכל המתכונים המצרכים: גרגרי חומוס יבש מים […]

עוגת לייקעך של סבתא

עוגת לייקעך של סבתא האוכל המוגש בימי ה"שבעה" משתנה מעדה לעדה: אצל אבלים אשכנזים האוכל המוגש בדר"כ הוא מינימלי וצנוע. בין השאר יוגשו עוגיות יבשות או עוגות לייקעך – עוגות ספוג פשוטות שהסבתות הפולניות אוהבות לטבול בכוס תה חם.  לכל המתכונים המצרכים:  1 כוס קמח חיטה מלאה  2  כוסות קמח לבן 1/2  כוס סוכר חום […]

תבשיל עדשים וסלרי

תבשיל עדשים וסלרי בתקופת השבעה נהוג שהאבלים אינם מכינים אוכל ולא מכבדים או מגישים את האוכל. משפחה וחברים יטפלו באבלים בכדי לפנות אותם לאבלם – יכינו עבורם את הארוחות, יערכו עבורם את הקניות ויגישו להם את ארוחותיהם. לכל המתכונים בתקופת השבעה נהוג שהאבלים אינם מכינים אוכל ולא מכבדים או מגישים את האוכל. משפחה וחברים יטפלו […]

חלבת סולת

חלבת סולת לפי האמונות הטורקיות הישנות, כשאדם מת, מכינים חלבת סולת (בשמה התורכי: חלבה דה אירמיק). הניחוח שיוצא במהלך ההכנה של חלבת הסולת מגיע לנשמתו ומזין אותה, ואילו החלבה עצמה מזינה את האבלים שנותרו בחיים.  לכל המתכונים המצרכים: 1 כוס סולת 1 כוס שמנת לבישול 10% 1 כוס חלב 2 כוסות מים 25 גרם חמאה […]

עוגה אירית

עוגה אירית אחת מהמנות האיריות הקלאסיות היא עוגה אירית,  או באנגלית- Wake Cake לכל המתכונים המצרכים: 3/4 כוסות חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר 1 כוס סוכר 2 כפיות תמצית וניל 2 ביצים גדולות 750 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר 1 3/4 כוס קמח עוגה, מנופה 1 1/4 כפית אבקת אפייה 1/4 כפית מלח 1 כוס […]